در پست های قبل راجع به وکالت دعاوی خانواده و وکالت طلاق آهوپای مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که گفته شد، طلاق انواع و اقسام گوناگونی دارد که هر یک دارای شرایط ویژه‌ای است. در این پست قصد داریم درمورد طلاق رجعی و شرایط آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و در صورت وجود هرگونه سوال و یا مشاوره می‌توانید با آهوپای تماس بگیرید…

طلاق رجعی چیست؟

یکی از اقسام طلاق، طلاق رجعی است که در مقابل طلاق بائن قرار دارد. کلمه رجعی یا رجوع که به معنای بازگشت است، اصطلاحا به وضعیتی گفته می‌شود که مرد پس از جدا شدن از همسر خود به‌واسطه طلاق، دوباره قصد این را داشته باشد که به زندگی مشترکشان باز گردد. به همین دلیل در قانون مدنی احکام ویژه ای برای رجوع از طلاق مقرر شده است.

آثار طلاق رجعی

در صورتی که طلاق از نوع رجعی باشد، مرد می تواند در ایام عده زن، دوباره به زندگی با وی ادامه بدهد. چرا که یکی از آثار طلاق رجعی این است که زن در ایام عده طلاق، مانند همسر مرد می باشد و حتی وی از حق نفقه هم برخوردار است. بنابراین، مرد می تواند در این مدت زندگی مشترک را از سر بگیرد.

بر اساس ماده 1148 قانون مدنی، طلاق رجعی این‌گونه تعریف شده است: ” در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است. ”

بدین ترتیب در تعریف طلاق رجعی می توان گفت که طلاق رجعی، طلاقی است که پس از آن زن باید عده طلاق را نگاه دارد و در طول این مدت، رجوع مرد از طلاق ممکن است. می توان گفت به دلیل حقی که برای مرد در خصوص رجوع از طلاق پیش بینی شده است، این نوع طلاق را رجعی می گویند.

طلاق رجعی چگونه طلاقی است؟

طلاق رجعی

بر اساس ماده ۱۱۴۸، طلاق در صورتی رجعی است که دو وصف زیر را به صورت همزمان داشته باشد:

۱. بعد از طلاق، زن باید عدّه طلاق نگه دارد و نتواند بلافاصله بعد از طلاق، دوباره به ازدواج مرد دیگری در آید. بنابراین، طلاقی که عده ندارد مانند طلاق پیش از رابطه شویی ( طلاق خانم های دوشیزه در دوران عقد ) و طلاق خانم های یائسه را نمی توان طلاق رجعی محسوب کرد؛ بلکه طلاق بائن هستند.

 

۲. در زمان عده بتوان از طلاق رجوع کرد و بدون اینکه نیاز به عقد ازدواج دیگری باشد، زندگی مشترک را ادامه داد. پس مواردی که زن نیاز به نگه داشتن عده طلاق داشته باشد، ولی رجوع از طلاق به لحاظ قانونی امکانپذیر نباشد را نمی توان جزء طلاق های رجعی محسوب کرد. ( مانند طلاق برای بار سوم و طلاق خُلع )

شرایط وقوع طلاق رجعی

رجوع از طلاق که به اراده مرد اتفاق می افتد، جزء اعمال حقوقی است که باید به وسیله‌ای اعلام شود. بنابراین هرگونه سخن یا فعلی که به طور معمول به منظور اعلام قصد رجوع از طرف مرد انجام می شود را باید رجوع از طلاق محسوب کرد. مانند بوسیدن، لمس کردن و هر گونه گفتاری که دلالت بر قصد رجوع نماید.

برای تحقق رجوع از طلاق نیازی نیست که حتما این قصد به زن اعلان شود؛ بنابراین، اگر مردی بدون اطلاع همسر سابق خود از طلاق رجوع کرده و این قصد را اعلام کند، کافیست تا از همان زمان دوباره پیوند شویی آغاز شود. با این وجود، چون زن در اثر رجوع مرد از طلاق، دوباره تکالیفی در زندگی شویی خود پیدا می کند، باید پذیرفت که زن تنها از تاریخ آگاه شدن از رجوع مرد مکلف به رعایت وظایف شویی در برابر مرد است.

نکته مهمی که در خصوص رجوع از طلاق وجود دارد این است که این رجوع حتما باید ظرف مدت یک ماه از تاریخ رجوع به ثبت برسد؛ در غیر این صورت مرد ممکن است به مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق محکوم بشود.

آیا این رجوع و طلاق زمینه ساز بازیچه شدن زن است؟

اگر رجوع بعد از طلاق، در ایّام عدّه موجب بازیچه شدن می‏‌شود، باید گفت: چنین برداشتى کاملاً خطاست، زیرا:

  • امکان رجوع فرصت مناسبى براى حفظ بقا و دوام خانواده و جلوگیرى از متلاشى شدن آن است.
  • کسى که در عدّه طلاق رجعی است، در حکم زوجه است و نفقه‏‌اش بر عهده شوهر می‏باشد و حق دارد در منزل او ست داشته باشد و حتى از او ارث می‏برد.

این مسئله نوعى حمایت معیشتى از زن است. جالب است بدانید بسیارى از فقها و حقوق‏دانان آن را حکم (قاعده آمره) می‏دانند، نه حق، که قابل اسقاط باشد، زیرا:

  • حق رجوع، یک امتیاز فردى نیست که به نفع شوهر در نظر گرفته شده باشد، بلکه اختیارى و در راه مصلحت خانواده و مهلتى براى تصمیم بهتر است.
  • اسقاط آن طلاق را بائن» می‏کند، که به زن لطمه می‏زند، زیرا دیگر نمیتواند از حقوق شویى مانند نفقه و ارث برخوردار شود.

اگر مقصود آن است که طلاق مجدّد موجب بازیچه شدن زن می‏شود، باز یادآور می‏شویم طلاق دادن شرایط ویژه ‏اى دارد علاوه بر اینکه دادگاه ‏ها اگر بدانند که مرد در طلاق رجعی قصد آزار دارد باید از آن جلوگیرى کنند، چون مصداق سوء معاشرت و اذیت و آزار زن است و مخالف شریعت اسلامى است که می‏فرماید یا ن را به خوبى در منزل نگه‏دارید و یا به خوبى رها کنید و حق طلاق خود را از ابزارى براى در تنگنا قرار دادن آنها نسازید.

وکالت دعاوی طلاق در تهران

گروه آهوپای متشکل از وکلای خبره و حرفه‌ای در زمینه دعاوی خانواده، وکالت طلاق و… است. طلاق مقوله‌ای پیچیده است و قوانین متفاوتی دارد؛ از این رو نیاز است با وکیلی مشاورت کنید که به تمامی این قوانین تسلط کافی داشته باشد تا بتواند از حقوق قانونی شما دفاع کند. در صورتی که نیاز به وکیل طلاق در تهران داشتید، می‌توانید به‌صورت حضوری، آنلاین و یا تلفنی با آهوپای ارتباط برقرار کنید. کارشناسان آهوپای در اولین فرصت مشاوره های ارزشمندی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

آنچه که باید درباره تجاوز یا زنای به عنف بدانید

حکم و مجازات بردن مواد مخدر به زندان

جرم فروش مال غیر و مجازات آن در قانون

طلاق ,رجوع ,رجعی ,مرد ,زن ,قصد ,طلاق رجعی ,از طلاق ,رجوع از ,است که ,که به

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمونه سوال ساخت کباب پز تابشی معلم - مربی kosarmalayer شرکت سرمایه گذاری سینرجیا شینگل- سقف شینگل- سقف شیبدارشینگل کانادا اپلای پایپ ایران-تولید وفروش طراحی سایت حرفه ای پیرایش آقای خاص